Այս մթերքները օրգանիզմը զրկում են կալցիումից

Կալցիումը ոսկրային հյուսվածքի հիմնական տարրն է, ինչպես նաև բջիջների գործունեության հիմնական ունիվերսալ կարգավորիչը։ Այն մասնակցում է ոսկորների և ատամների ձևավորմանը, մանկության տարիներին անհրաժեշտ է կմախքի ճիշտ ձևավորման համար, սակայն դրա կարևորությունը օրգանիզմի համար այսքանով չի սահմանափակվում։


 

Կալցիումը մասնակցում է նյարդային ազդակների փոխանցմանը և ազդում մկանների կծկման վրա, ներառյալ սրտի մկանները: Այս մակրոտարրը կարևոր է արյան մակարդման համար և էնդոկրին համակարգի գործունեությունը մեծապես կախված է դրանից:

Կալցիումի պակասը կարող է հանգեցնել սրտանոթային համակարգի հետ կապված խնդիրների, օստեոպորոզի, արյունահոսության խանգարումների, կմախքի հիվանդությունների և հարթ մկանների վնասման:

Եթե ​​կալցիումը ճիշտ քանակով չի մատակարարվում սննդի միջոցով, այն դուրս է գալիս ոսկորներից, ինչը թուլացնում և նոսրացնում է դրանք։

Հնարավորինս պետք է նվազեցնել այնպիսի մթերքների օգտագործումը, որոնք օրգանիզմը զրկում են կալցիումից։

Արմավենու յուղ

Այն խանգարում է կալցիումի կլանմանը, և ընդհանրապես նվազեցնում է շատ օգտակար նյութերի կլանման աստիճանը։

▫️ Սուրճ

Մեծ քանակությամբ սուրճ խմելը օրգանիզմից հեռացնում է կալցիումը, ինչպես նաև այլ հանքանյութեր:

 ▫️ Շաքարն ու քաղցր գազավորված ջուրը խանգարում են կալցիումի կլանմանը

Եթե ​​դուք մեծ քանակությամբ քաղցրավենիք եք ուտում, ապա ձեր աղիքային միկրոֆլորան խախտվում է, և բոլոր օգտակար նյութերը ներծծվում են աղիքներում։

 ▫️ Աղ, ալկոհոլային խմիչքներ

Մեծ քանակությամբ աղ պարունակող մթերքները, ինչպես նաև մեծ քանակությամբ ալկոհոլային խմիչքները բացասաբար են ազդում կալցիումի կլանման վրա։

 

Թարգմանությունը՝ infolife.am-ի

0

TAG: Առողջություն, օրգանիզմ, կալցիում, արմավենու յուղ, սուրճ, աղ, շաքարավազ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները