Մասնագետները խորհուրդ են տալիս
նուռն ուտել կորիզներով։ Դրանք ունեն օգտակար հատկություններ։
Նուռն ինքնին հայտնի է B և C վիտամինների,
սննդային մանրաթելերի և տարբեր միկրոէլեմենտներով։ Ուսումնասիրությունները ցույց են
տվել, որ այս մրգի սերմերը հարուստ են պոլիֆենոլներով, վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով։
Նուռը կարելի է և պետք է ուտել կորիզներով։ Սա կբարելավի աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը,
կբարձրացնի ախորժակը։ Կորիզները ծամելու ընթացքում բերանի խոռոչը մաքրում են բակտերիաներից։ Դրա համար
ավելի լավ է ընտրել փափուկ կորիզներով նուռը, այն սովորաբար բաց վարդագույն է։
Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի