Նռան հատիկները լավացնում են մարսողությունը


Մասնագետները խորհուրդ են տալիս նուռն ուտել կորիզներով։ Դրանք ունեն օգտակար հատկություններ։


Նուռն ինքնին հայտնի է B և C վիտամինների, սննդային մանրաթելերի և տարբեր միկրոէլեմենտներով։ Ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ այս մրգի սերմերը հարուստ են պոլիֆենոլներով, վիտամիններով և հակաօքսիդանտներով։ Նուռը կարելի է և պետք է ուտել կորիզներով։ Սա կբարելավի աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, կբարձրացնի ախորժակը։ Կորիզները ծամելու ընթացքում  բերանի խոռոչը մաքրում են բակտերիաներից։ Դրա համար ավելի լավ է ընտրել փափուկ կորիզներով նուռը, այն սովորաբար բաց վարդագույն է։

 

Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի

2

TAG: առողջություն, նուռ, վիտամին, հակաօքսիդանտ, բակտերիա

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները