Թեյ` Չինգիզ Խանի բաղադրատոմսով
30.10.2022
Հայկական լավաշը վաղուց դարձել է համեղ խոհանոցի անփոխարինելի բաղադրիչ։
Լավաշով պատրաստվող այս կարկանդակը անտարբեր չի թողնի ոչ մեկին։
Բաղադրությունը․
Պանիր - 600 գր.
Լավաշ - 3 հատ
Կանաչ սոխ
Սամիթ
Մաղադանոս
Աղ, պղպեղ
Լոլիկ - 500 գր.
Սխտոր - 3 պճեղ
Աղացած միս - 800 գր.
Պատրաստման եղանակը․
Աղացած միսը տապակեք։ Լոլիկը մանր կտրատեք, ավելացրեք քերած սխտոր, սամիթ, մաղադանոս, աղ և պղպեղ։ Լավաշի վրա լցրեք տապակած միսը, կանաչիով լոլիկն ու գլանաձև փաթաթեք։ Կտրատեք հավասար մասերի։ Ջեռոցի թավայի մեջ փռեք յուղաթուղթ, շարեք լավաշով ռուլետներն ու վրան լցրեք քերած պանիրը։ Թխեք 25-30 րոպե 180 ° C ջերմաստիճանում։
Բարի ախորժակ։
Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի
17.02.2023 Դիտված : 735
13.02.2023 Դիտված : 701
21.02.2023 Դիտված : 655
17.02.2023 Դիտված : 598