Առաջին դետալը, որը կտեսնեք, կպատմի ձեր բնավորության մասին
26.04.2023
Շատերի կողմից սիրված այս ուտեստը չի կարելի համարել դիետիկ սնունդ, քանի որ այն պատրաստվում է մեծ քանակությամբ յուղի մեջ:
1️. Այն գիրացնում է։ Կարտոֆիլն ինքնին հագեցած է կալորիաներով, և կարտոֆիլ ֆրի պատրաստելու համար անհրաժեշտ տապակման գործընթացը ավելացնում է կալորիաների քանակը:
2️. Այն հրահրում է շաքարախտ։ Կարտոֆիլն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս
3️. Այն ազդում է տեսողության վրա: Հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ ակրիլամիդը, որը կարտոֆիլի մի մասն է, ազդում է աչքի ցանցաթաղանթի զարգացման վրա։
4️. Վնասակար է սրտի համար։ Կարտոֆիլ ֆրիի չարաշահումը բարձրացնում է գլյուկոզայի մակարդակը արյան մեջ և առաջացնում հիպերտոնիա:
5️. Ֆրիի չարաշահումը քաղցկեղ է առաջացնում։ Կարտոֆիլ ֆրին պարունակում է ակրիլամիդ կոչվող նյութը, որն առկա է նաև ծխախոտի ծխում: Խորը տապակման հետևանքով առաջացած բարձր ջերմաստիճանի դեպքում ակրիլամիդը դառնում է քաղցկեղածին: Ֆրիի կանոնավոր օգտագործումը մեծացնում է երիկամների, էնդոմետրիումի և ձվարանների ուռուցքների վտանգը։
Թարգմանությունը՝ infolife.am-ի
17.02.2023 Դիտված : 835
13.02.2023 Դիտված : 775
21.02.2023 Դիտված : 738
17.02.2023 Դիտված : 679