Օրգանիզմի ուժերը վերականգնող ըմպելիք
30.11.2022
Բնական հյութերը բարձրացնում են օրգանիզմի դիմադրողականությունը։
Հատկապես կնոջ օրգանիզմի
համար կան անհրաժշտ հյութեր։
Կարտոֆիլի հյութ
Կարտոֆիլի հյութն ունի հակաբորբոքային,
վերքերը բուժող, միզամուղ ազդեցություն։ Պարբերական գլխացավերի դեպքում
կարտոֆիլի թարմ քամած հյութը պետք է խմել օրը 2-3 անգամ կես բաժակ։ Հյութը չպետք է
թողնել 10 րոպեից ավելի։ Օգտագործելուց առաջ պետք է թափահարել:
Սալորի հյութ
Օգտակար է աղիքների խնդիրներ ունեցողներին։ Ունի միզամուղ և լուծողական ազդեցություն՝ առանց
ցավ պատճառելու։ Պետք է խմել դատարկ ստամոքսին։ Խորհուրդ է տրվում օգտագործել հեպատիտի
և լեղապարկի հիվանդությունների դեպքում։
Գազարի հյութ
Գազարի հյութն օգնում է անեմիայի,
սրտանոթային խնդիրների և ընդհանուր թուլության դեպքում, լավացնում է իմունիտետը և նորմալացնում
նյութափոխանակությունը։ Սակայն չպետք է չարաշահել գազարի հյութը։ Բուժման համար խորհուրդ է տրվում խմել օրական կես
լիտրից ոչ ավելի։ Այս չափաբաժինը ևս երկար ժամանակ չի կարելի օգտագործել։ Իսկ վիտամինային
պրոֆիլակտիկայի համար օրական կես բաժակը բավարար է։
Թարգմանությունը՝
Infolife.am-ի
21.02.2023 Դիտված : 451
17.02.2023 Դիտված : 443
17.02.2023 Դիտված : 409
13.02.2023 Դիտված : 404