Օգտակա՞ր է արդյոք լորի ձուն

Լորի ձվի օգտակարության մասին

1. Ի տարբերություն հավի ձվի, լորի ձուն վստահ կարելի է օգտագործել հում վիճակում և ստանալ սննդանյութեր։ Լորերը երբեք չեն հիվանդանում վարակիչ հիվանդություններով, ինչպես նաև սալմոնելոզով, քանի որ լորի մարմնի ջերմաստիճանը 42 աստիճան է:

2. Դիաթեզ ունեցող երեխայի համար հավի փուն հանգիստ կարելի է փոխարինել լորի ձվով: Օգտագործելով դրանք մանկական սննդի մեջ՝ կապահովեք երեխայի օրգանիզմում կալցիումի անհրաժեշտ քանակությամբ։

3. Լորի ձուն պարունակում է 2,5 անգամ ավելի շատ վիտամիններ В1 և В2, հինգ անգամ ավելի շատ կալիում, երկաթ, այլ միկրոէլեմենտներ ու ամինաթթուներ, քան հավի ձուն:

Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի

12

TAG: օգտակար, լոր, ձու, սալմոնելոզ, դիաթեզ, հավի ձու, կալցիում, վիտամին, միկրոէլեմենտ, ամինաթթու

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները