Օգտակար

Կարմիր մթերքների օգտակարության մասին

Կարմիր մթերքների օգտակարության մասին

 

  Գիտեք, թե ինչու է կարևոր սննդակարգում ունենալ կարմիր գույնի մթերքներ։

25.09.2024

0
Խաղողը՝  հակաօքսիդանտների հիմնական աղբյուր

Խաղողը՝ հակաօքսիդանտների հիմնական աղբյուր

 

Խաղողը հարուստ է վիտամիններով , միկրոտարրերով , ամինաթթուներով , բջջանյութով , ինչպես նաև զանազան ֆերմենտներով և եթերայուղերով։  

12.09.2024

0
Նուռ ուտելու 5 պատճառ

Նուռ ուտելու 5 պատճառ

 

Ն ուռն անվանում են « աստվածների սնունդ » ։ Այն ոչ միայն ամրապնդում է առողջությունը , այլև կանխում է մի շարք հիվանդություններ։  

12.09.2024

0
Ջրաբուժության ճապոնական մեթոդ

Ջրաբուժության ճապոնական մեթոդ

 

Ջուրը նյութափոխանակության հիմնական բաղադրիչն է , բոլոր հանքանյութերը և միկրոէլեմենտները լուծվում են ջրում , ներծծվում արյան մեջ և ներթափանցում բջիջներ։

12.09.2024

0
Սալորաչրի օգտակար հատկությունները

Սալորաչրի օգտակար հատկությունները

 

Սալորաչրի պատմությունը սկսվում է մ.թ.ա 6-րդ դարում, երբ եգիպտացիները նկատեցին, որ որոշ մրգեր չեն փչանում արևի տակ, այլ պարզապես չորանում են՝ պահպանելով արժեքավոր հատկությունները, վիտամինային և հանքային բաղադրությունը ։

13.08.2024

0
Նուշ՝ օգտակար հատկություններ եվ հակացուցումներ

Նուշ՝ օգտակար հատկություններ եվ հակացուցումներ

 

Օ րգանիզմի համար ն ուշի արժեքավոր հատկությունները որոշվում են նրա բաղադրությամբ։ Այն պարունակում է վիտամիններ (A, C, E, B խումբ), հակաօքսիդանտներ, հանքային տարրեր (կալցիումի պարունակությամբ այն գերազանցում է ընկույզի բոլոր տեսակներին), մոնոհագեցած ճարպեր, լինոլաթթու, օմեգա-6 ճարպաթթուներ, սպիտակուցներ և մանրաթելեր:

26.07.2024

0

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները

Բաժանորդագրվել

Գրանցվեք` նորություններ ստանալու համար