Գիտեք, թե ինչու է կարևոր սննդակարգում ունենալ կարմիր գույնի մթերքներ։
25.09.2024
0
Խաղողը հարուստ է վիտամիններով , միկրոտարրերով , ամինաթթուներով , բջջանյութով , ինչպես նաև զանազան ֆերմենտներով և եթերայուղերով։
12.09.2024
0
Ն ուռն անվանում են « աստվածների սնունդ » ։ Այն ոչ միայն ամրապնդում է առողջությունը , այլև կանխում է մի շարք հիվանդություններ։
12.09.2024
0
Ջուրը նյութափոխանակության հիմնական բաղադրիչն է , բոլոր հանքանյութերը և միկրոէլեմենտները լուծվում են ջրում , ներծծվում արյան մեջ և ներթափանցում բջիջներ։
12.09.2024
0
Սալորաչրի պատմությունը սկսվում է մ.թ.ա 6-րդ դարում, երբ եգիպտացիները նկատեցին, որ որոշ մրգեր չեն փչանում արևի տակ, այլ պարզապես չորանում են՝ պահպանելով արժեքավոր հատկությունները, վիտամինային և հանքային բաղադրությունը ։
13.08.2024
0
Օ րգանիզմի համար ն ուշի արժեքավոր հատկությունները որոշվում են նրա բաղադրությամբ։ Այն պարունակում է վիտամիններ (A, C, E, B խումբ), հակաօքսիդանտներ, հանքային տարրեր (կալցիումի պարունակությամբ այն գերազանցում է ընկույզի բոլոր տեսակներին), մոնոհագեցած ճարպեր, լինոլաթթու, օմեգա-6 ճարպաթթուներ, սպիտակուցներ և մանրաթելեր:
26.07.2024
017.02.2023 Դիտված : 752
13.02.2023 Դիտված : 714
21.02.2023 Դիտված : 672
17.02.2023 Դիտված : 613