Օ րգանիզմի համար ն ուշի արժեքավոր հատկությունները որոշվում են նրա բաղադրությամբ։ Այն պարունակում է վիտամիններ (A, C, E, B խումբ), հակաօքսիդանտներ, հանքային տարրեր (կալցիումի պարունակությամբ այն գերազանցում է ընկույզի բոլոր տեսակներին), մոնոհագեցած ճարպեր, լինոլաթթու, օմեգա-6 ճարպաթթուներ, սպիտակուցներ և մանրաթելեր:
26.07.2024
5
Հավի միսը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ , վիտամիններ և հանքանյութեր , բայց այն չարաշահել պետք չէ ։
22.07.2024
3
Կարմիր միսը, ինչպիսիք են տավարի և գառան միսը, բավականին բարձր ցինկի պարունակություն ունեն: Սակայն ռեկորդը պատկանում է անյուղ խոզի մսին։
22.07.2024
1
Դդմի պտղամիսը հարուստ է B խմբի վիտամիններով, C վիտամինով, E, A, D վիտամիններով։ Պարունակում է կալցիում, կալիում, երկաթ, ֆտոր, ցինկ, պղինձ, ֆոսֆոր։
04.07.2024
0
Կիտրոնը հարուստ է վիտամին C- ով և կալիումով։ Այն խթանում է ուղեղի աշխատանքը, նյարդային համակարգը և վերահսկում է արյան ճնշումը : Եթե առավոտյան խմեք կիտրոնով ջուր, ապա կուժեղացնեք ձեր իմունային համակարգը։
27.05.2024
115.03.2023 Դիտված : 924
13.02.2023 Դիտված : 849
21.02.2023 Դիտված : 846
17.02.2023 Դիտված : 754