Չհանգստացնող քունը՝ քնի ապնոեի ախտանիշ
30.11.2022
Խոհանոցում լայնորեն կիրառվող այս համեմունքն օգտակար է նաև առողջության համար:
Կարմիր աղացած պղպեղն ակտիվացնում է օրգանիզմի նյութափոխանակությունը, բարձրացնում է իմունիտետը:
Խթանում է մազերի արմատները, նպաստում մազերի արագ աճին։ Ամրացնում է եղունգները, կանխում դրանց փխրունությունը:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս կարմիր պղպեղ ուտել այն մարդկանց, ովքեր տառապում են կենտրոնական նյարդային համակարգի խանգարումներից, գտնվում են սթրեսային իրավիճակում, ունեն անքնություն և ընդհանուր թուլություն։
Կարմիր պղպեղը խթանում է աղեստամոքսային տրակտի աշխատանքը, ուժեղ միզամուղ է և հաջողությամբ այրում է ճարպը։
Թարգմանությունը՝
infolife.am-ի
17.02.2023 Դիտված : 798
13.02.2023 Դիտված : 752
21.02.2023 Դիտված : 707
17.02.2023 Դիտված : 653