Մթերքներ, որոնք նվազեցնում են թրոմբի առաջացման ռիսկը

Թրոմբի առաջացումը կանխելու համար կան օգտակար մթերքներ:



Սովորական պայմաններում թրոմբը առաջանում է արյան մակարդման համակարգի կողմից ի պատասխան անոթային պատի վնասման և կանխում է արնահոսությունը: Սակայն կան իրավիճակներ, երբ անբարենպաստ գործոնների ազդեցությամբ երակային անոթներում ձևավորվում են թրոմբներ, որոնք կարող են վտանգավոր լինել մարդու կյանքի համար:

 

Թրոմբի առաջացումը կանխելու համար կան օգտակար մթերքներ:

Քրքում

Օրական 7 գրամ համեմունք օգտագործելու դեպքում թրոմբոցիտների ագրեգացման հավանականությունը նվազում է 20-25%-ով։

Կիվի

Այս մրգի պարբերաբար օգտագործումը նվազեցնում է թրոմբոզի հավանականությունը 30%-ով։

Նուշ

Այս ընկույզը հարուստ է վիտամին E-ով, որը նաև նվազեցնում է թրոմբոցիտների միմյանց կպչելու վտանգը: Վիտամին E-ի օրական չափաբաժինը կարող եք ապահովել 55 գրամ նուշով:


Թարգմանությունը՝
infolife.am-ի

0

TAG: Առողջություն, օրգանիզմ, թրոմբ, երակներ, քրքում, կիվի, նուշ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարմիր աղացած պղպեղի բուժիչ հատկությունները
Առողջություն

Կարմիր աղացած պղպեղի բուժիչ հատկությունները