Առողջություն

Ինչու պետք չէ երշիկ ուտել

10.08.2023

Ինչու պետք չէ երշիկ ուտել

Քաղցկեղի հետազոտության միջազգային գործակալության կողմից երշիկեղենը և վերամշակված մսից ստացված այլ մսամթերքներ դասակարգվում են որպես քաղցկեղածին ակտիվություն ունեցող ապրանքներ:


 

Օրինակ. նրբերշիկի վարդագույն երանգը պայմանավորված է նատրիումի նիտրիտով կամ կալիումի նիտրիտով։ Առանց դրանց հնարավոր չէ, քանի որ դրանք կանխում են բոտուլիզմի պաթոգենների առաջացումը երշիկի մեջ: Օրգանիզմում այդ նյութերը կարող են վերածվել քաղցկեղածին նիտրոզամինների:

 Ապխտած երշիկները իսկական խոլեստերինային ռումբեր են, իսկ, ըստ Առողջապահության համաշխարհային կազմակերպության, արյան բարձր խոլեստերինն է սրտի կաթվածների 50%-ի և ինֆարկտների 20%-ի պատճառը:

Եթե չեք հրաժարվում երշիկեղենի կանոնավոր օգտագործումից, ապա ինքնակամ մեծացնում եք քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը։



Թարգմանությունը՝
infolife.am-ի

1

TAG: Առողջություն, օրգանիզմ, երշիկ, քաղցկեղ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները