Կանաչ սոխ․ Բնական դեղամիջոց ձեր խոհանոցում

Ո՞վ կմտածեր, որ այս հասարակ բույսը, որը գրեթե միշտ կա մեր սեղանին, ունի իսկական բուժիչ ուժ։



Ինչու՞ արժե ամեն օր օգտագործել այն և ինչ հիվանդություններից կարող է պաշտպանել մեզ կանաչ սոխը։

 

Կանաչ սոխը հարուստ է վիտամիններով՝ հատկապես վիտամին C, A, և K։ Այն պարունակում է երկաթ, կալցիում, ֆոսֆոր ու հակաօքսիդանտներ։ Վիտամին C-ի բարձր պարունակությունը օգնում է բարձրացնել իմունիտետը, պայքարել մրսածության, գրիպի և վիրուսների դեմ։
Կանաչ սոխը նպաստում է խոլեստերինի, սրտի հիվանդությունների ռիսկի  նվազեցմանը, բարելավում է արյան շրջանառությունը։ Դրա հակաբորբոքային հատկությունները պաշտպանում են արյան անոթները վնասներից։

Ազատ ռադիկալների դեմ պայքարող նյութերը, ինչպիսիսն է կվերցետինը, պաշտպանում են ուղեղը, սիրտը և այլ հյուսվածքները իշեմիայց առաջացած վնասվածքներից, տոքսիններից և օքսիդատիվ սթրեսի հանգեցնող այլ գործոններից, օգնում են պահպանել ուղեղն առողջ։ Հետևաբար կանաչ սոխը կարող է օգնել նվազեցնել հիշողության կորուստը և կանխել տարիքային նյարդաբանական հիվանդությունները։


Բազմաթիվ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ կանաչ սոխն օգնում է մարսողությանը, բարելավում աղիների աշխատանքը, օգնում է փքվածության ու մարսողական խնդիրների դեպքում, ունի բնական դետոքսիկացիոն ազդեցություն։


Կանաչ սոխը հզոր հակաբակտերիալ և հակասնկային ազդեցություն միջոց է, որն ավելի օգտակար է թարմ վիճակում։

Հիշեք, երբեմն ամենահզոր դեղամիջոցները հենց մեր սեղանին են։ Մի մոռացեք բաժանորդագրվել, եթե հետաքրքիր են նման թեմաները, ու գրեք մեկնաբանություններում՝ դուք ինչ հետաքրքիր փաստեր գիտեք կանաչ սոխի մասին։

1

TAG: Առողջություն, կանաչ, սոխ, վիտամին, խոլեստերին, ազատ ռադիկալ, հակաբակտերիալ, մարսողություն, աղիներ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարմիր աղացած պղպեղի բուժիչ հատկությունները
Առողջություն

Կարմիր աղացած պղպեղի բուժիչ հատկությունները