5 պատճառ, թե ինչու չի կարելի ուտելիս ջուր խմել

Սովորություն ունե՞ք սնունդ ընդունելիս խմել նաև ջուր կամ այլ հեղուկներ: Լսե՞լ եք դրա վնասակարության մասին:


 

Սնունդի հետ ջուր կամ այլ հեղուկներ ընդունելով դուք ավելի եք գրգռում սովի զգացողությունը, արագացնում եք մարսողությունն ու սնունդն ավելի արագ է անցնում ստամոքսից դեպի աղիներ։


Ճարպոտ մթերքների հետ սառը հեղուկների ընդունումը  հանգեցնում է մարսողական համակարգի աշխատանքի գրեթե ամբողջական դադարի: Սառը ըմպելիքների պատճառով, ճարպը սառչում է հենց ստամոքսում: Բացառություն  կարող են լինել չոր սնունդը, որը կարելի է փափկացնել քիչ քանակությամբ ջրով։

 
Ոչ մի դեպքում չի կարելի ճաշին կամ ընթրիքին ուտելիքի հետ խմել գազավորված ըմպելիքներ, քաղցր հյութեր, թեյ կամ թթու-կաթնային ըմպելիքներ (դիետոլոգները դրանք համարում են ոչ թե ըմպելիք, այլ լիարժեք սնունդ):


Միակ բացառությունը չոր գինին է, որը խթանում է մարսողությունը և օգնում է ավելի լավ մարսել սնունդը։  
Ըմպելիքներ կարելի է խմել ուտելուց 30 րոպե առաջ  և 40 րոպե հետո։


Թարգմանությունը՝ infolife.am-ի

0

TAG: Օգտակար, ջուր, հեղուկ, սնունդ, գազավորված ըմպելիք

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները