Ընկույզն օգտակար է սրտի, անոթների եվ ուղեղի համար

Ընկուզեղենի օգտակարությունը մարդու առողջության համար կասկածից վեր է։


Այս բուսական մթերքներն ունեն առավելագույն սննդային խտություն և սննդանյութերի (սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր) հիանալի աղբյուր են, որոնք բարենպաստ ազդեցություն ունեն արյան լիպիդային պրոֆիլի վրա:

 

 

Տղամարդկանց և կանանց համար ընկույզի կանոնավոր օգտագործումը հանգստացնում է նյարդային համակարգը, ամրացնում ոսկրային հյուսվածքը, նվազեցնում դեպրեսիայի վտանգը, բարելավում է վահանաձև գեղձի առողջությունը, կանխում է վաղաժամ ծերացումը և դրական է ազդում մաշկի, մազերի և եղունգների վրա։

 

Ընկույզի հակաօքսիդանտ հատկությունները օգնում են պայքարել 50-ից հետո առաջ եկող քրոնիկ բորբոքումների դեմ, ինչը նշանակում է, որ ընկուզեղենը կանխում է քրոնիկ հիվանդությունները և երկարացնում երիտասարդությունը:

 

Ճարպերը, սպիտակուցները և դրանց բաղադրության մեջ առկա միկրոտարրերն օգտակար են երեխաների աճի և զարգացման համար, ածխաջրերը բավարարում են քաղցրի պահանջը։


Թարգմանությունը՝ infolife.am-ի

1

TAG: Օգտակար, ընկույզ, հակաօքսիդանտ, սպիտակուցներ, ճարպեր, ածխաջրեր

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները