Ավելի հաճախ գազար ուտելու 5 պատճառ

Գազարը ոչ միայն համեղ, այլև մատչելի և անչափ առողջարար բանջարեղեն է: Այն մարդկությանը հայտնի է դեռ 12-րդ դարից: Գազարն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ, հետևաբար անհրաժետ է այն ավելի հաճախ ներառել սննդակարգում:


 

️Օրական 100 մլ գազարի հյութի օգտագործումը խթանում է մազերի աճը, խտացնում դրանք։ Գազարի մեջ առկա վիտամին C-ն և վիտամին E-ն բարելավում են գլխամաշկի արյան շրջանառությունը, ինչը նպաստում է մազերի աճին և կանխում մազերի վաղաժամ սպիտակումը:

 

️Գազարն օգտակար է ատամների և բերանի խոռոչի համար, քանի որ ատամի խոզանակի նման մաքրում է ատամնափառը և սննդի մասնիկները: Գազարի մեջ առկաղ հանքանյութերը սպանում են բերանի խոռոչի վնասակար մանրէները և կանխում ատամների քայքայումը։

 

️Դանդաղեցնում է ծերացումը. Բետա-կարոտինի բարձր մակարդակը գործում է որպես հակաօքսիդանտ, որը կանխում է բջիջների ծերացումը:

 

️Մեզնից քչերը գիտեն, որ գազարը պարունակում է կալցիում, որը կենսական նշանակություն ունի երեխաների և կանանց ոսկորների աճի և զարգացման համար։

 

️Հում կամ քերած գազարը կարելի է քսել վերքերի, կտրվածքների և բորբոքումների վրա՝ արագ ապաքինման համար։ Դրա հակաբորբոքային հատկությունները օգնում են աշխուժացնել և տոնուսավորել մաշկը:

 

Թարգմանությունը՝ infolife.am-ի

0

TAG: Օգտակար, գազար, բետա-կարոտին, հակաօքսիդանտ, հյութ, կալցիում, հանքանյութ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները