Դդումն ավելի առողջարար է, քան գազա՞րը

Դդմի պտղամիսը հարուստ է B խմբի վիտամիններով, C վիտամինով, E, A, D վիտամիններով։ Պարունակում է կալցիում, կալիում, երկաթ, ֆտոր, ցինկ, պղինձ, ֆոսֆոր։

Պտղամիսը հարուստ է պեկտինով, որը նպաստում է խոլեստերինի հեռացմանը օրգանիզմից, ինչի շնորհիվ կանխարգելվում է աթերոսկլերոզի զարգացումը։

 

Դդմի սերմերը հարուստ են ցինկով, որը մասնակցում է արական սեռական հորմոնների սինթեզին, նորմալացնում է շագանակագեղձի աշխատանքը, ինչպես նաև բարելավում է սրտանոթային համակարգ։

Դդումը հինգ անգամ ավելի շատ բետա-կարոտին է պարունակում, քան գազարը, և դա դրական է ազդում ուղեղի աշխատանքի վրա, բարձրացնում է կենտրոնացումը և լավացնում հիշողությունը։

Դդմի սերմերը պարունակում են մեծ քանակությամբ վիտամին E, որը հայտնի է որպես տոկոֆերոլ, որն օգնում է բարելավել օրգանիզմին թթվածնի մատակարարումը և օրգանիզմի ընդհանուր պաշտպանիչ գործառույթը:

Թարգմանությունը՝ infolife.am-ի

0

TAG: Օգտակար, դդում, գազար, վիտամիններ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները