Օրգանիզմի ուժերը վերականգնող ըմպելիք
30.11.2022
Գիտեք, թե ինչու է կարևոր սննդակարգում ունենալ կարմիր գույնի մթերքներ։
Բազուկ, կարմիր պղպեղ, լոլիկ, բողկ, կարմիր գազարի տեսակներ, ձմերուկ, կարմիր խնձոր, կեռաս, նուռ, կարմիր սալոր, լոռամիրգ, կարմիր հաղարջ, ելակ, ազնվամորի, պապրիկա, սումախ, չիլի և այլն: Այս բոլոր կարմիր մթերքները ակտիվացնում են լյարդը և փայծաղը, նպաստում են արյունաստեղծ գործընթացներին, արյան շրջանառությանը, ամրապնդում են սրտի մկանները և ունեն հզոր հակաքաղցկեղային հատկություններ:
Կարմիր մթերքները
օգտակար են երկաթի դեֆիցիտի և մարսողական խնդիրների դեպքում՝ օգնում են հեռացնել վնասակար
նյութերը և ունեն աշխուժացնող, ջերմացնող ազդեցություն։
Սննդամթերքի կարմիր
գույնը ապահովում է ամենահզոր հակաօքսիդանտը՝ լիկոպենը։ Դրա հատկություններից մեկն
ազատ ռադիկալների դեմ պայքարն է, ինչպես նաև ենթադրվում է, որ այն ունի որոշակի հակաքաղցկեղային
ազդեցություն: Ջերմային մշակումը ոչ միայն չի ոչնչացնում այս նյութը, այլեւ նույնիսկ
մեծացնում է դրա յուրացման մատչելիությունը։
Մեկ այլ հակաօքսիդանտ,
որը պարունակում է կարմիր սննդամթերքը ֆենոլն է։ Սա հիանալի օգնական է սթրեսի և երկարատև
դեպրեսիայի դեմ պայքարում։
Կարմիր մթերքներում
պարունակվող ֆլավոնոիդները պատասխանատու են լավ տեսողության և հիշողության համար։
Թարգմանությունը՝ infolife.am-ի
17.02.2023 Դիտված : 752
13.02.2023 Դիտված : 714
21.02.2023 Դիտված : 672
17.02.2023 Դիտված : 613