Թեյ` Չինգիզ Խանի բաղադրատոմսով
30.10.2022
Պանրով և կաթնաշոռով համեղ բլիթները վրացական ավանդական ուտեստներից է, որն անպայման արժե փորձել։
Բաղադրությունը․
• կեֆիր - 200 մլ.
• ձու - 1 հատ
• ալյուր - 160 գրամ
• թթխմոր - 5 գրամ
• կաթնաշոռ - 200 գրամ
• Պանիր - 200 գրամ
• սև պղպեղ - 1 թեյի գդալ
• կարմիր պղպեղ - 1 թ.գ.
Պատրաստման եղանակը․
1. Թարմ կեֆիրը հարել ձվի հետ։
2. Դանդաղ ավելացնել ալյուրը, խառնել, որ գնդիկներ չմնան։ Ավելացնել թթխմորը։
3. Աստիճանաբար ավելացնել կաթնաշոռն ու պանիրը: Դարձնել միատարր զանգված։
4. Համեմել պղպեղներով։
5. Թավային քսել բուսայուղ։ Գդալով լցնել խմորը, տարածել, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնա։
Կարելի է մատուցել սոուսով։
Բարի ախորժակ։
Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի
17.02.2023 Դիտված : 752
13.02.2023 Դիտված : 714
21.02.2023 Դիտված : 672
17.02.2023 Դիտված : 613