Արագ պատրաստվող պանրով բլիթներ թավայի մեջ

Պանրով և կաթնաշոռով համեղ բլիթները վրացական ավանդական ուտեստներից է, որն անպայման արժե փորձել։


Բլիթները նաև անվանում են ծույլ խաչապուրի թավայի մեջ, որը պատրաստվում է  մի քանի րոպեում։

 


Բաղադրությունը

• կեֆիր - 200 մլ.

• ձու - 1 հատ

• ալյուր - 160 գրամ

• թթխմոր - 5 գրամ

• կաթնաշոռ - 200 գրամ

• Պանիր  - 200 գրամ

• սև պղպեղ - 1 թեյի գդալ

• կարմիր պղպեղ - 1 թ.գ.


Պատրաստման եղանակը

1. Թարմ կեֆիրը հարել ձվի հետ։

2. Դանդաղ ավելացնել ալյուրը, խառնել, որ գնդիկներ չմնան։ Ավելացնել թթխմորը։

3. Աստիճանաբար ավելացնել կաթնաշոռն ու պանիրը: Դարձնել միատարր զանգված։

4. Համեմել պղպեղներով։

5. Թավային քսել բուսայուղ։ Գդալով լցնել խմորը, տարածել, տապակել մինչև ոսկեգույն դառնա։

Կարելի է մատուցել սոուսով։

Բարի ախորժակ։

 

Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի

3

TAG: խոհանոց, պանիր, կաթնաշոռ, բլիթներ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները