Կարմիր գինով ու նարինջով  տնական գլինտվեյն

Աշնան ցուրտ օրերին կարելի է տաքանալ գինով պատրաստված բուրավետ ըմպելիքով։


 

Գլինտվեյնը երկար պատմություն ունի։ Սկզբում խմիչքը մատուցվում էր միայն սառը վիճակում: Իսկ ըմպելիք պատրաստելու գլխավոր գաղտնիքը տաք գինին ցանկալի ջերմաստիճանի հասցնելն էր՝ 70-80 աստիճան: Մի եռացրեք, այլապես համեմունքները դառը համ կպարտադրեն, և դուք չեք կարողանա վայելել նուրբ բույրն ու նուրբ հետհամը:


Բաղա
դրությունը

Կարմիր գինի 750 մլ

Նարինջ 1 հատ

Նարնջի հյութ 400 մլ

Դարչին (ձողիկներ) 2 հատ

Շաքարավազ (նախընտրելի է շագանակագույն) 130 գր

 

Պատրաստման եղանակը

 

1. Կաթսայի մեջ լցնել գինի, նարնջի հյութ, շաքարավազ, դարչինի ձողիկներ։ Դնել  միջին կրակի վրա։ Խառնել այնքան, մինչև շաքարավազը լուծվի։

 

2. Նարինջը լվանալ և կտրատել կեղևի հետ միասին։ Լցնել կաթսայի մեջ։

 

3. Ըմպելիքը մոտ 10 րոպե եփել մարմանդ կրակի վրա, բայց չթողնել, որ գինին եռա, հակառակ դեպքում սպիրտը կգոլորշիանա։ Գլինտվեյնն  իդեալական համ կունենա, եթե այն տաքացնել 70-80 աստիճան ջերմաստիճանում։

 

Լցնել գավաթների մեջ ու մատուցել։

 

Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի

6

TAG: խոհանոց, գինի, ըմպելիք, գլինտվեյն, նարինջ

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները