Ֆրանսիական հայտնի աղանդերը  շոկոլադե միջուկով

Շոկոլադե ֆոնդան ֆրանսիական խոհանոցի հայտնի աղանդեր է։ Այն նուրբ, բուրավետ կեքս է՝ խրթխրթան, ախորժելի կեղևով և հեղուկ շոկոլադե միջուկով։


Բաղադրությունը․

• Սև շոկոլադ 100 գր

• Կարագ 100 գր +10 գր յուղելու համար

• Շագանակագույն շաքարավազ 150 գր

• Հավի ձու 4 հատ

• Վանիլային շաքարավազ 1,5 ճ.գ.

• Ցորենի ալյուր 50 գր

• Կակաո 15 գր

• Շաքարի փոշի 5 գր

Պատրաստման եղանակը.

1. Գոլորշու վրա հալեցնել շոկոլադն ու կարագը։ Խառնել մինչև ստացվի համասեռ զանգված։

2. Կեքսի կաղապարները յուղել կարագով և ցանել կակաոյի փոշի։

3. Ձուն հարել շագանակագույն շաքարավազի հետ, ավելացնել կես թեյի գդալ աղ և վանիլային շաքար։

4. Ձվի զանգվածը բարակ հոսքով լցնել շոկոլադե զանգվածի մեջ։ Ավելացնել ցորենի ալյուրը և խառնել բաղադրիչները, որ գնդեր չմնա։

5. Ստացված խմորը լցնել կաղապարների մեջ։

6. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան։ Կաղապարները դնել ջեռոցը, թխել 12-15 րոպե։ Երբ կեքսի վերին շերտը ձևավորվի և պնդանա՝ հանել ջեռոցից։

Շոկոլադե ֆոնդան պատրաստ է։ Հանել կաղապարներից, վրան շաղ տալ շաքարի փոշի։ Մատուցել տաք վիճակում,  որպեսզի կտրելիս շոկոլադե զանգվածը հոսի։
 
Բարի ախորժակ
 

 

Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի

6

TAG: խոհանոց, թխվածքաբլիթ, շոկոլադ, ֆրանսիական, կեքս

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները