Բավականին պարզ, բայց շատ համեղ այս աղցանը կզարդարի ձեր ընթրիքի սեղանը։
Մի քանի բաղադրիչ և ձեր հարազատները համից չեն կշտանա։
Անհրաժեշտ է․
2-3 սմբուկ
2 լոլիկ
2 վարունգ
2-3 պճեղ սխտոր
Սամիթ
Մայոնեզ կամ թթվասեր, կամ երկուսը միասին
Աղ, սև պղպեղ ըստ ճաշակի
Բուսայուղ տապակելու համար
Պատրաստման եղանակը․
Սմբուկը լվանալ, ոչ շատ մանր կտրատել, վրան աղ ցանել և թողնել 30 րոպե։ Սմբուկից առաջացած ջուրը քամել, չորացնել անձեռոցիկով և տապակել բուսայուղով։ Տեղափոխել աղցանամանի մեջ։ Նույն չափի կտրատել լոլիկը, լցնել սմբուկի վրա։ Ավելացնել մանր կտրատած վարունգը։ Ավելացնել աղ և սև պղպեղ, ըստ ցանկության։ Մայոնեզն ու թթվասերը խառնել, ավելացնել ճզմած սխտորն ոի մանր կտրատած սամիթը։ Սոուսն ավելացնել աղցանին, խառնել և մատուցել։
Բարի ախորժակ
Թարգմանությունը՝
Infolife.am-ի