Թեյ` Չինգիզ Խանի բաղադրատոմսով
30.10.2022
Առաջարկում ենք պատրաստել համեղ լազանյա հայկական լավաշով։
Բաղադրությունը.
• Լավաշ 1 հատ
• Սոխ 1 գլուխ
• Տավարի աղացած միս 0,5 կգ
• Գազար 1 հատ
• Ձիթապտղի յուղ՝ տապակելու համար
• Կոշտ պանիր 200 գր
• Լոլիկ 0,5 կգ
• Սխտոր 3 պճեղ
• Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
• Աղ՝ ըստ ճաշակի
Սոուսի համար.
• Կաթ 500 մլ
• Մի պտղունց մշկընկույզ
• Ցորենի ալյուր 4 ճ.գ.
• Կարագ 100 գր
Պատրաստման եղանակը
1. Սոխը կտրատել մանր խորանարդիկներով, գազարը մանրացնել մանր քերիչով։
2. Սխտորը անցկացնել մամլիչով։
3. Տաք կաթսայի մեջ ձիթապտղի յուղով 2-3 րոպե տապակել սոխն ու սխտորը։ Ավելացնել գազարը։ Տապակել ևս 2-3 րոպե։
4. Ավելացնել աղացած միսը: Եփել գալ 15 րոպե՝ երբեմն խառնելով։
5. Լոլիկը դնել եռման ջրի մեջ, հեռացնել կեղևը և կտրատել փոքր խորանարդներով, ավելացնել մսին մի պտղունց աղի հետ։ Խառնել և եփել ևս 10 րոպե միջին ջերմության վրա:
6. Պատրաստել Բեշամել սոուս.
Կարագը ամբողջությամբ հալեցնել։ Ավելացնել մեկ ճաշի գդալ ալյուր և անմիջապես խառնել։ Հենց որ ամբողջ ալյուրը ավելացվի, փոքր չափաբաժիններով լցնել կաթը և անմիջապես խառնել։ Ամբողջ կաթը ավելացնելուց հետո եռացնել 2-3 րոպե։ Եփել միջին կրակի վրա։ Վերջում ավելացնել մի պտղունց մշկընկույզ և աղ։
7. Լավաշը կտրել հավասար կտորներով, կարելի է կլոր:
Կոշտ պանիրը անցկացնել քերիչով։
8. Համապատասխան թավայի մեջ լցնում ենք 2-3 գդալ սոուս, դնում լավաշը, ավելացնում միս, քերած պանիր, ապա կրկին լավաշ, սոուս, միս, պանիր, մինչև սպառվեն բոլոր բաղադրիչները:
9. Պանրի մի մասը թողնում ենք վերջին շերտի համար:
Ջեռոցը տաքացնել 170 աստիճան։ Թավան դնել ջեռոցը 40-50 րոպեով։ Եթե պանիրը սկսի արագ կարմրել, պետք է ծածկել փայլաթիթեղով:
Լազանիան պատրաստ է։
Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի
21.02.2023 Դիտված : 455
17.02.2023 Դիտված : 447
17.02.2023 Դիտված : 415
13.02.2023 Դիտված : 406