Խոհանոց

Դդմիկով կոտլետներ

12.09.2022

Դդմիկով կոտլետներ

Անչափ պարզ ու համեղ բաղադրատոմս


 

Բաղադրություն.

Դդմիկ 2 հատ (միջին չափի)

Գազար 1 հատ (միջին չափի)

• 2 կարտոֆիլ (փոքր)

Ձու 2 հատ

Սպիտակաձավար 2 ճ.գ.

Սխտոր 2 պճեղ

Մաղադանոս կանաչի 10 գ

Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Բուսական յուղ՝ տապակելու համար

 Թթվասերով սոուսի համար.

Թթվասեր 60 գ

Մայոնեզ 60 գ

Սխտոր 2 պճեղ

Սամիթ 10 գ

Պատրաստման եղանակը.

1. Դդմիկն անցկացնել խոշոր քերիչով։

2. Աղ անել, խառնել, թողնել ջուրը դուրս տա, ապա քամել։

3. Գազարը մաքրել և անցկացնել մանր քերիչով։

4. Կարտոֆիլը նույնպես անցկացնել մանր քերիչով, հյութը քամել և լցնել խորը ամանի մեջ։

5. Դդմի զանգվածից քամել հյութը եւ ավելացնել կարտոֆիլին։

6. Ավելացնել մանրացրած մաղադանոսը:

7. Առանձին տարայի մեջ հարել ձուն, ավելացնել դդմիկին։

8. Մաքրել սխտորը և ճզմել, ավելացնել կարտոֆիլին ու դդմիկին, ապա ըստ ճաշակի ցանել ու պղպեղ։

9. Ավելացնել սպիտակաձավարը (կարելի է փոխարինել ալյուրով), խառնել, թողնել 10-15 րոպե, որպեսզի սպիտակաձավարն ուռի:

10. Պատրաստել թթվասերի սոուսը՝ խառնելով բոլոր բաղադրիչները:

11. Բանջարեղենի խառնուրդի հյութը ձեռքով քամելով ձևավորել կոտլետներ:

12. Բուսական յուղով տաք թավայի մեջ միջին կրակի վրա կոտլետները տապակել երկու կողմից մինչև ոսկե դարչնագույն դառնալը։

13.Եթե կոտլետները հաստ են և վստահ չեք, որ ամբողջությամբ եփվել են, կարող եք 15 րոպեով դնել 180 աստիճան տաք ջեռոցը:

Կոտլետները պատրաստ են։ Մատուցել թթվասերի սոուսով:

Բարի ախորժակ:

 

Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի

5

TAG: խոհանոց, կոտլետ, դդմիկ, բանջարեղեն

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները