Թեյ` Չինգիզ Խանի բաղադրատոմսով
30.10.2022
Սառը ֆունչոզան ասոցացվում է աղցանի հետ, տաքը՝ ճաշի երկրորդ ուտեստի հետ:
Բաղադրությունը
• Հավի ֆիլե 400 գր
• Գազար 1 հատ
• Սխտոր 1-2 պճեղ
• Սոխ 1 հատ
• Դդմիկ 300 գր
• Սոյայի սոուս 4 ճ.գ.
• Ֆունչոզա 250 գր
• Արևածաղկի ձեթ՝ տապակելու համար
• Աղ
Պատրաստման եղանակը.
1. Հավի ֆիլեն բարակ շերտերով կտրատել, վրան լցնել սոյայի սոուս: Խառնել և թողնել մարինացվի 20-30 րոպե։
2. Սոխը կտրատել խորանարդիկներով, կամ կիսալուսնաձև, գազարն անցկացնել մանր քերիչով։
3. Դդմիկը կտրատել շերտերով։
4. Սխտորը ճզմել։
5. Բուսայուղով տաք թավայի մեջ տապակել սոխն ու սխտորը մինչև ոսկեգույն դառնա: Ավելացնել գազարն ու տապակել ևս 5-7 րոպե, մինչև բանջարեղենը փափկի:
6. Առանձին մեկ այլ թավայի մեջ կամ գազարից ու սոխից հետո 3-4 րոպե տապակել դդմիկը, չթողնել շատ փափկի։ Տեղափոխել գազարի ու սոխի վրա։
7. Թավայի մեջ լցնել բուսայուղ, տապակել հավի ֆիլեն՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
8. Ֆունչոզան դնել եռման ջրի մեջ 4-5 րոպե, քամել։
9. Խառնել բոլոր բաղադրիչները և համեմել։ Կարելի է ավելացնել մի պտղունց աղ կամ մի քիչ սոյայի սոուս:
Բարի ախորժակ:
Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի
21.02.2023 Դիտված : 424
17.02.2023 Դիտված : 417
17.02.2023 Դիտված : 386
13.02.2023 Դիտված : 381