Թթվասերով թխվածքաբլիթներ

Պատրաստվում են արագ և անչափ համեղ են:


 

Բաղադրությունը

• թթվասեր՝ 250 գ.

• կարագ - 100 գ.

• շաքարավազ – 4 ճ.գ.

• ալյուր – 400 գ.

• աղ - 1/4 թ.գ.

• վանիլային շաքարավազ – 2 ճ.գ.

 

Պատրաստման եղանակը.

1. Ջեռոցը տաքացնել 180°C։

2. Սենյակային ջերմաստիճանի փափկած կարագը հարել թթվասերի, շաքարավազի, աղի և վանիլի հետ, ավելացնել ալյուրը և հունցել։ Եթե ​​խմորը թույլ է, ավելացնել ալյուր։

3. Խմորը գրտնակել մոտ 0,5 սմ հաստությամբ շերտով և ձևավոր դանակով  կտրատել քառակուսիների կամ ցանկացսծ այլ ձևի: Խմորը շատ բարակ չպետք է լինի, հակառակ դեպքում թխվածքաբլիթները չոր և պինդ կլինեն։

4. Ջեռոցի թավային փռել յուղաթուղթ, շարել թխվածքաբլիթները և թխել 15-20 րոպե մինչև դառնան ոսկեգույն:


Թարգմանությունը՝ Infolife.am-ի

5

TAG: խոհանոց, թխվածքաբլիթ, թթվասեր

ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ

Կարկադեի օգտակար հատկությունները
Օգտակար

Կարկադեի օգտակար հատկությունները